DRINXIT_LOGO_2021

Uitzonderlijk gesloten op dinsdag 11 juni & woensdag 12 juni 2024. Dank voor uw begrip!

Over ons

De wervelwind van tijd: Drie generaties in de Aalbroekstraat

Even terug in de tijd

Het verhaal van Drankenhandel De Vogelaere begint al lang voor 1980, wanneer Gino de leiding overnam. We nemen je mee terug naar 1947, waar we Irma Colpaert en Albert Tuypens ontmoeten.

De wortels in de brouwerij

Irma en Albert woonden in het conciërgehuis van de brouwerij De Paepe. Albert was niet alleen fruithandelaar, maar ook bier uitzetter van de bieren van Brouwerij Ide van Eke, nadat deze brouwerij was stilgevallen.

Een nieuw hoofdstuk

Het noodlot sloeg toe toen Albert vroegtijdig overleed. Irma leerde later Marcel De Vogelaere kennen, die een stuk grond had in de Aalbroekstraat. Ze trouwden in 1958 en bouwden in de Aalbroekstraat een huis met stapelplaatsen. Marcel zou immers de bierronde van Albert voortzetten. Samen kregen ze een zoon Gino.

Een familiebedrijf in de maak

Helaas overleed Marcel in 1973. Irma, geholpen door haar kinderen, zette de zaak met moed en doorzettingsvermogen verder. In 1976 waagden ze zich aan een nieuw concept: een “drank-discount”. De zaak groeide en er werd bijgebouwd om de toenemende voorraad van wijnen, frisdranken, bieren, likeuren, sterke dranken, versnaperingen en feestmateriaal te kunnen opslaan.

1980: De nieuwe generatie

Gino De Vogelaere, gedreven door de passie van zijn ouders, neemt in 1980 de leiding over van Drankenhandel Likovin. Hij is vastberaden om de traditie voort te zetten en de zaak verder te laten groeien.

In 1984 huwt Gino met Gertrude De Scheerdere, die met haar warmte en enthousiasme een waardevolle toevoeging wordt aan de zaak. Samen vormen ze een sterk team, klaar om de uitdagingen van de toekomst aan te pakken.

Jochem: De toekomst in zicht

In 2006, na zijn studies, stapt Jochem fulltime in de zaak. Hij brengt nieuwe ideeën en frisse energie mee, klaar om de traditie van Drankenhandel Likovin te combineren met een moderne visie.

Met zijn kennis van marketing en e-commerce zet hij de zaak op de digitale kaart. De webshop wordt vernieuwd, sociale media worden ingezet en de online bestellingen nemen toe.

Jochem, gedreven door dezelfde passie als zijn ouders en grootouders, staat klaar om de toekomst van Drankenhandel Likovin vorm te geven. Met zijn oog voor innovatie en klantgerichtheid belooft hij de geliefde zaak in de Aalbroekstraat nog vele jaren te laten floreren.

De toekomst: "Jochem's Drankendroom: Een Betoverende Toekomst vol Ontdekkingen en Belevingen!"

De toekomst voor Jochem is veelbelovend, ver voorbij een eenvoudige Drankencentrale. Zijn visie strekt zich uit naar het creëren van een betoverende plek waar mensen niet alleen dranken kunnen ontdekken, maar ook kunnen leren en genieten van een wereld vol sterke dranken, bieren en wijnen.

In zijn dromen ziet Jochem niet alleen een plek waar klanten workshops en proeverijen kunnen bijwonen, maar een ruimte doordrenkt met enthousiaste gezichten die genieten van zeldzame whisky’s, bijzondere bieren en unieke wijnen. Levendige discussies over verschillende smaken en aroma’s vullen de lucht.

Deze workshops zijn voor Jochem meer dan alleen educatieve sessies; ze zijn bedoeld om een unieke beleving te creëren. Jochem streeft naar een warme sfeer, waarbij heerlijke hapjes perfect aansluiten bij de gepresenteerde dranken.
Een integraal onderdeel van Jochems plan is de samenwerking met traiteurs, lokale restaurants, bars, kaaswinkels en chocolatiers. Hij wil zijn assortiment aan een breder publiek voorstellen en nieuwe klanten aantrekken.

Jochem is vastbesloten om op de hoogte te blijven van de laatste trends in de drankenwereld. Hij verdiept zich in vakbladen, bezoekt beurzen en proeft voortdurend nieuwe dranken. Hoewel hij zich bewust is van de hevige concurrentie, gelooft Jochem sterk dat zijn passie en expertise het verschil zullen maken.

De toekomst straalt van belofte, en Jochem kan niet wachten om zijn droom werkelijkheid te laten worden, waarbij de ware aard van de Drankenhandel zeker behouden zal blijven.

Kom langs bij Likovin en laat je meeslepen door de passie voor drankbeleving!