Main Content

In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en
richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan
1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde
installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia.
San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di
Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies
Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij
groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir
spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is
extreem, met moeilijke omstandigheden: droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen
deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden
volle en elegante wijnen opleveren.


San Marzano, Salento IGP I Tratturi
Sauvignon-Malvasia

Vinificatie: Schilinweking gedurende 24 uur, gevolgd door een alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt daarna "sur lie".
Druivenras: Een combinatie van Sauvignon Blanc en Malvasia.
Proefnotitie: Intense aroma's van rijpe peer, passievruchten en mandarijnen in de neus. Een aangename, verfrissende en fruitige wijn, die goed in balans is en een lange afdronk heeft.
Temperatuur: De ideale serveertemperatuur is ca. 12°C.
Lekker bij: Een perfecte match bij vele voorgerechten, verse kazen en pasta's met lichte sauzen.