Main Content

Logo ferre I catasusLandkaart Catalonia Penedès

Ferre i Catasus is een wijnhuis met gedreven en gepassioneerde wijnmakers aan het roer.
Innovatie, verbeelding maar ook de Catalaans flair vinden hun uitdrukking
in de wijnen uit het wijngoed Ferre Catasus.
46 hectare wijngaarden verdeeld over de Alt en de de Baix Penedes.

Bestel hier uw wijnpakket

Cava Celler BallBe Brut Nature
Cava Celler Ballbe Lovely wine

Druivenras: Macabeu, Xarel·lo and Parellada
Vinificatie: Nadat de druiven apart zijn gevinifieerd en de wijn is gebotteld,
doen we de coupage en triage, gevolgd door maximaal 12 maanden rijping op fles.
Residual sugar: 1,7 g/l

Proefnotitie: Strogeel met groenige reflecties, fijne geïntegreerde koolzuur.
De neus wordt gedomineerd door frisse citrusaroma's.
De smaak is breed en aangenaam, met een goede zuurgraad en een aanhoudende afdronk
Lekker bij:

  • Garnalenkroketten
  • Inktvissalade
  • Kalfsvleeskroketten
  • Kip met champagnesaus
  • Krab
  • Langoustine
  • Paella met vis
  • Olijven
  • Sashimi
  • Sushi
  • Tapas (artisjok, peultjes)

Compta Ovelles
D.O.Penedès
lovely wines

Vinificatie : De oogst werd 's nachts gedaan en met onze eigen machines
om alle organoleptische eigenschappen van de druiven te behouden.
Gisting van de rassen afzonderlijk bij een gecontroleerde temperatuur van 16ºC.
De wijn wordt vervolgens zorgvuldig geklaard en gefilterd om zijn karakter te behouden
Druivenras : Xarel·lo and Macabeu.
Proefnotities: Transparante en kristal gele kleur met groene tinten.
In de neus is het een intens aromatische wijn met een breed scala aan wit fruit
(appels, peren en citrusfruit).
In de mond is de wijn fris en zacht met een aanhoudende zuurgraad
die hem knapperigheid en lengte geeft.
Temperatuur: serveer 12-14°C.
Lekker bij:

  • Risotto schaal & shelpdieren
  • Fazant
  • Gamba’s  met knoflook
  • Paella van kip / vis
  • Schelvis

Somiatruites D.O.PenedèsVegan biologisch
Somiatruites penedèswine collection

Vinificatie: We oogsten mechanisch en het gebeurt 's nachts om alle organoleptische kenmerken van de druiven te behouden. De druivensoorten worden apart gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur van 16ºC. We werken op de droesem met de techniek van "battonage" (het roeren van de droesem) om de wijn een langer en rijker volume in de mond te geven.
Druivenras : Muscat, Xarel·lo, Chardonnay and Chenin
Proefnotitie: In de neus is er een goede combinatie van tropisch fruit van de Chardonnay, met aroma's van vers fruit die typisch zijn voor de Muscat-variëteit, evenals bloemige tonen en wit fruit die afkomstig zijn van de Xarel·lo. In de mond geeft de zachtheid van de Chardonnay samen met het werk op
de droesem dat we in de kelder (battonage) doen, volume en rijkdom aan deze wijn. Ten slotte geeft de Chenin de wijn een zuurgraad waardoor hij lang en persistent is.
Temperatuur: serveer 12-14°C.
Lekker bij:

  • Ham met meloen
  • Kalfsoester met druivensaus
  • Kwartel met druiven